5 рослинних білків для покращення результатів тренувань

159

Якщо ви з тих людей, які дотримуються своїх рішень щодо здоров’я та фітнесу, постійно відвідуючи тренажерний зал, вам точно слід прочитати цю статтю.

рослинний білок

Як білки можуть допомогти під час тренувань?

З технічної точки зору, білки — це великі ланцюжки біологічних молекул, що складаються із залишків амінокислот.

З точки зору користі для тренувань і загального здоров’я вони можуть допомогти збалансувати рідину в організмі, сприяти здоровому згортанню крові, збільшити природне вироблення гормонів і ферментів, формувати сполучну тканину і стабілізувати рівень цукру в крові.

І, як може підтвердити більшість бодибілдерів-любителів і професіоналів, вони також є одним з ключових факторів для накопичення м’язової маси, що збільшує загальну силу вашого тіла.

Хоча більшість білків можна знайти як у тваринній, так і в рослинній їжі, більшість людей традиційно віддають перевагу м’ясу, оскільки м’ясні білки містять у своїх молекулярних ланцюжках усі незамінні амінокислоти. Це робить їх надзвичайно ефективним джерелом білка у вашому раціоні, особливо якщо ви прагнете збільшити м’язову масу.

Однак за останні кілька десятиліть у нашому житті з’явилися “протеїнові порошки”, які пропонують себе як ідеальну альтернативу важкій м’ясній дієті.

Небезпека вживання порошкових білкових добавок

Якщо ви вегетаріанець і справді хочете не завдавати страждань тваринам заради покращення своєї м’язової маси, у вас може виникнути спокуса побачити в цих добавках порятунок.

Однак ви ще ніколи не були так далеко від істини.

Єдина мета цих продуктів — відтворити ланцюжки білкових молекул за будь-яку ціну. Вони технічно покращують результати ваших тренувань, але не мають довгострокового впливу на ваше здоров’я.

Чому?

Більшість таких порошків містять штучні підсолоджувачі, які, як було доведено, потенційно можуть спричинити ризики раку.

Крім того, деякі з цих добавок містять аспартам, який, розщеплюючись у вашій травній системі, може перетворитися на формальдегід і мурашину кислоту. Хоча ці сполуки виробляються в організмі природним шляхом, будь-яке додаткове збільшення їхньої кількості може бути токсичним для вашого організму.

Що можна зробити?

Замість того, щоб споживати штучні білки, зверніться до матінки-природи; вона вас забезпечить.

5 рослинних білків, які покращать результати ваших тренувань:

1. Насіння соняшника

Окрім того, що соняшникове насіння є чудовим природним протизапальним засобом, воно також містить достатню кількість білків, які допоможуть вам не зупинятися на досягнутому.

Просто додавайте його до салатів, щоб максимально збагатити свій білковий раціон.

2. Спіруліна

Ця пісна зелена «білкова машина» містить до 64% легкозасвоюваного білка, що робить її ідеальною для вживання до або після тренування. Вона також містить багато кальцію, що робить ваші кістки міцними для будь-яких навантажень.

Просто додайте трохи спіруліни до натуральних домашніх спортивних напоїв або у ранкові смузі.

3. Насіння льону

Насіння льону має три основні стовпи дієтичного харчування під час тренувань, оскільки містить високу дозу білків, омега-3 жирних кислот і достатньо клітковини, щоб ваша травна система працювала бездоганно.

Додавайте його до вівсянки або варених овочів.

4. Насіння чіа

Як і насіння льону, воно багате на омега-3 жирні кислоти. Крім того, воно може поглинати та зберігати рідину, а це означає, що воно в змозі допомогти вам регулювати рівень гідратації під час тренувань.

Це насіння також є ідеальним доповненням до будь-якого смузі.

5. Паростки люцерни

Окрім того, що вони містять 35% легкозасвоюваного білка, вони також наповнені достатньою кількістю вітаміну С, щоб ви були здоровими протягом наступних зимових місяців.

Просто доповніть будь-який салат цими дивовижними паростками.

Включивши ці білкові альтернативи у свій раціон, ви відчуєте себе більш енергійними та мотивованими для відвідування спортзалу.

Поділіться коментарем