Чи можна заморожувати молоко? Ось рекомендації для різних його видів

744

Коли мова йде про універсальні напої, важко перевершити те, що дає нам молоко. Ви можете випити смачну склянку холодного молока, змішати його в смузі, приготувати на ньому їжу, запекти, і це тільки початок.

Існують також різні види молока залежно від ваших дієтичних потреб, зокрема коров’яче, козяче та рослинне молоко — наприклад, соєве або мигдальне.

Скоріш за все, ви вживаєте молоко в тій чи іншій формі щодня, тому вам може бути цікаво, чи можна його заморожувати.

У цій статті ми розглянемо, як безпечно заморожувати та розморожувати молоко, залежно від його типу.

Чи можна заморожувати молоко?

В більшості випадків молоко заморожувати можна незалежно від його типу. Однак перед цим його слід перелити в герметичний пакет або контейнер, безпечний для морозильної камери. Це допоможе зменшити ризик розриву упаковки в морозильній камері, а також заощадить місце для зберігання.

Ви також маєте переконатися, що в контейнері є додатковий простір, оскільки рідина може розширюватися під час заморожування.

Ось як заморожування впливає на різні види молока:

* Мигдальне молоко — після заморожування можливе розшарування та зерниста текстура.

* Людське грудне молоко — жир відокремлюється, і ви можете помітити зміни в кольорі або запаху, хоча це нешкідливо.

* Кокосове молоко — якщо ви купуєте кокосове молоко в банці, не заморожуйте його в ній. Можливе розшарування.

* Коров’яче молоко — замерзає досить добре, але можливе деяке розшарування.

* Соєве молоко — соєве молоко може розшаруватися після заморожування.

* Згущене молоко — перед заморожуванням перелийте його в новий контейнер. Може розшаруватися.

* Підсолоджене згущене молоко — це молоко не замерзне через високий вміст цукру, і його не слід заморожувати в банці.

* Молоко, що зберігається на полиці (в картонній упаковці) — зазвичай заморожувати це молоко нема потреби, оскільки воно має тривалий термін зберігання, але ви можете заморозити його після того, як відкриєте.

* Вівсяне молоко — може стати зернистим і розшаруватися при заморожуванні.

* Козяче молоко — добре зберігається в морозильній камері, хоча може розшаровуватися.

* Лляне молоко — може виникнути проблема з розшаруванням лляного молока після заморожування.

Якщо ви збираєтеся робити смузі з будь-якого типу молока, можна заморозити його у формах для льоду. Потім ви можете дістати потрібну кількість кубиків і покласти їх у блендер.

Як розморожувати та використовувати заморожене молоко

Заморожене молоко можна безпечно зберігати в морозильній камері до шести місяців, але намагайтеся використати його протягом місяця після заморожування.

Розморожуйте молоко в холодильнику, а не залишайте його на столі при кімнатній температурі, щоб запобігти розмноженню бактерій.

Коли молоко стоїть при кімнатній температурі, будь-які сліди бактерій можуть розмножуватися, спричиняючи їхній ріст, аж доки не стануть причиною захворювання, коли ви його вип’єте або вживатимете.

Ви можете помістити контейнер із замороженим молоком у холодну воду, якщо вам потрібно швидко його розморозити. Це збільшує ризик розвитку бактерій, але лише незначно. Ніколи не розморожуйте заморожене молоко в теплій або гарячій воді.

Якщо ви збираєтеся використовувати заморожене молоко для приготування їжі, просто розморозьте його безпосередньо в каструлі або сковорідці.

Розморожене та заморожене молоко можна використовувати для приготування смузі, а також для приготування їжі або випічки. Текстура молока може дещо змінитися, тому воно може бути непридатним для вживання як напій.

Якщо ви правильно зберігаєте та розморожуєте молоко, ви можете вважати його безпечним для вживання. За потреби перед вживанням можна пропустити його через блендер, щоб згладити консистенцію молока і запобігти утворенню жирових відкладень.

Останні рекомендації

Ви можете заморозити більшість видів молока, але спочатку його слід перекласти в герметичний контейнер, безпечний для заморожування.

Багато видів молока розшаруються і стануть зернистими після заморожування, але ви можете змішати молоко після розморожування, щоб зробити консистенцію однорідною.

Ніколи не розморожуйте молоко при кімнатній температурі. Розморожуйте його в холодильнику, щоб мінімізувати можливість розвитку бактерій.

Поділіться коментарем