Що робити чоловікові, якого більше не цінують

479

Психолог Ніна Рубштейн про головне: як не пропустити той момент, коли потрібно зрозуміти і забути своє кохання.

ЧТО делать мужчине, которого больше НЕ ценят

Ну, по-перше, важливо визначитися, чи кохали вас, за якими ознаками ви це визначаєте, і як ви розумієте, що вас розлюбили… Ознаки, звісно, дуже прості, але деякі люди схильні домислювати неіснуюче, тому дійсно важливо предметно розібратися.

Як зрозуміти, що вас розлюбили

– вона не хоче вас бачити;
– вона не хоче сексу з вами;
– вона не хоче з вами розмовляти;
– вона вам зраджує.

“Якщо ви не можете їй дати те, що вона просить, — скажіть про це чесно”.

Насамперед перевірте про всяк випадок — можливо, ви чимось її образили, і це реакція на ваші дії. І тоді, ймовірно, якщо ви усвідомлюєте, у чому ваш прокол, визнаєте відповідальність і виправите ситуацію, наскільки це можливо, вона знову зможе вам довіряти.

Причинами образ можуть бути такі речі:

– невиконані обіцянки;
– образа її почуттів, смаків, гідності;
– порушення конфіденційності;
– ігнорування чогось важливого для неї.

Загалом, усе як у всіх.

Якщо ви не можете їй дати те, що вона просить, скажіть про це чесно: у мене цього немає. Не тому, що ти цього не гідна, не тому, що я жадібний, а просто тому, що в мене цього немає.

І якщо вона вам зраджує, то це не привід для образи. Схоже, вас використовують. Якщо вона не позначила свою реакцію як наслідок образи, і це триває вже багато часу, то, схоже, дійсно вона вас не любить. І вона в цьому не винна. Любов – непередбачувана природна сила, і ніхто не може її контролювати. З цього погляду абсолютно безглуздо шукати причини, через які вона вас не любить.

ЧТО делать мужчине, которого больше НЕ ценят

Тому що причини всього три:

– Вона вас не любила і раніше, ви просто були їй приємні.

– Вона змінилася і в неї відкрилися інші потреби.

– Ви обидва змінилися і більше не підходите одне одному, тобто той вогонь, який виник колись, витратився на ваші зміни і його просто більше немає.

ЧТО делать мужчине, которого больше НЕ ценят

Що робити?

“Якщо ви живете разом, вам потрібно негайно роз’їхатися”.

Якщо ви хочете якнайшвидше і з найменшими втратами пережити цю кризу, то важливо про це знати.

Найменше, скільки вам знадобиться часу на те, щоб пережити це, — пів року. Це за умови, що вашим стосункам не менше 4 місяців. Якщо ви зустрілися всього три місяці — я це до уваги не беру, це була просто любовна пригода. І що більший стаж, то більше часу знадобиться для відновлення.

Якщо ви живете разом, вам потрібно роз’їхатися негайно. І розв’язати побутові питання таким чином, щоб ви якнайшвидше стали незалежними одне від одного. Якщо ви цього не зробите, ви залишите масу приводів мучити себе та один одного надіями, скандалами, взаємними маніпуляціями.

Якщо вашим стосункам не менш як рік, то вам потрібно прожити чотири пори року по-новому, відкинувши асоціації з усім, що ви робили разом. І ще стільки ж, щоб зрозуміти, хто ви тепер. Тому що і цей досвід, і це розставання вас змінили. Вам потрібно познайомитися з собою заново.

Немає сенсу намагатися відволікти себе новими стосунками, адже є дуже великий ризик, що ви повторите сценарій попередніх стосунків, бо ще не усвідомлюєте себе і своїх патернів (стійких способів поведінки) у стосунках. На усвідомлення потрібен час і спеціальна робота.

“Спілкуйтеся з тими жінками, які вас цінують і поважають, для яких ви привабливі!”

Ба більше, якщо ви заведете роман із дівчиною, до якої не маєте серйозних почуттів, і вона прив’яжеться до вас, ви опинитеся в ще більшій скруті: тепер у вас два приводи для страждання.

Хоча, якщо дівчина сама не прагне до серйозних стосунків, то це може бути хорошим досвідом для вас обох. Дивіться самі. Важливо, щоб ви не злили в ці стосунки ту саму енергію, яка потрібна вам для зміни вашого життя.

Але це не означає, що ви не повинні спілкуватися з жінками — спілкуйтеся! Спілкуйтеся з тими жінками, які вас цінують і поважають, для яких ви привабливі, просто тому, що після розставання дуже важливо підтримувати себе в тому, що ви не виродки, яких кинули через те, що вони виродки. Але якщо жодна жінка вас не цінує і не поважає, то вам справді варто замислитися, що з вами не так: можливо, ви ледар і бруднуля, або не вмієте спілкуватися, або не поважаєте жінок.

Дуже важливо ухвалити рішення бути щасливим. Попри все. І слідувати цьому наміру: організовувати своє життя так, як ви хочете. І що раніше ви спрямуєте в це русло свою енергію, яка розриває ваше серце зсередини, то краще впораєтеся з цією кризою.

Це не означає, що ви маєте весь час ходити з посмішкою і вдавати, що нічого не сталося. Знецінюючи своє кохання і свої стосунки, що закінчилися, ви позбавляєте себе важливого досвіду і його уроків, які допоможуть вам у майбутньому не наступати на граблі. Цінуйте все, що було, але не зупиняйте себе в русі до ще кращого.

Намір бути щасливим — це щоденна воля в тому, щоб будувати своє життя відповідно до своїх цінностей і не зважаючи ні на що. Ви не уявляєте, наскільки будете щасливі, коли пройдете цю кризу й усвідомите, що залишити все це позаду було одним із найкращих рішень у вашому житті.

“Що чесніше ви зізнаєтеся собі в тому, що все скінчилося, то швидше пройдете найглибше дно”.

Найкраща опора в цей період — це друзі та улюблена справа. Вкладіться максимально в цьому напрямку просто для того, щоб почуватися стійко. Якщо у вас немає друзів і улюбленої справи — це біда. Необхідно терміново зайнятися цим питанням.

Не слід втішати себе алкоголем і наркотиками. Якщо ви зможете пройти цей етап без знеболювальних, ви будете себе дуже сильно поважати та зможете користуватися цим досвідом для того, щоб вирішувати в житті інші складні кризи. Використовуйте цей досвід для розвитку своєї сили. Ідіть у спортзал, займіться боксом або чимось іще.

Ви пройдете через три важливі періоди:

1. Заперечення — коли вас мучитимуть то надії на те, що все можна повернути, то гнів на партнерку за все, що було. Не намагайтеся придушити свій гнів і не намагайтеся повернути партнерку. Дайте відбуватися всьому, що відбувається, але важливо розуміти, що це горе — це ваше горе, а не її. І ви маєте впоратися з ним без її участі. Якщо ви будете залучати її, ви затягнете цю тяганину на багато місяців або років. Що чесніше ви зізнаєтеся собі в тому, що все скінчилося, то швидше ви пройдете найглибше дно. Буде боляче, але ви не помрете. Дозвольте вашим друзям бути з вами в цей час.

2. Відчай — на деякий час ви втратите сенс життя. Це нормально. Старі смисли необхідно втратити, щоб прийшли нові. Дозвольте вашим друзям бути з вами.

Це час прощання з усім, що пішло. Прощання з вдячністю до того, що пішло. У якийсь момент ви відчуєте обурення — це дуже важливо! Дайте йому розгортатися і направте його силу на формування свого нового життя.

3. Відстороненість — ви відчуєте себе спостерігачем життя, і якийсь час ніщо не викликатиме у вас великого інтересу. Дайте собі можливість просто дивитися. Ваше життя перебудовується.

Це не сувора послідовність, вас носитиме за цими станами певний час, але амплітуда коливань поступово знижуватиметься.

Поділіться коментарем