“М'ясні гнізда”: смакота – не відтягнеш за вуха

8073
М'ясні гнізда: смакота - не відтягнеш за вуха

Коли звичайні котлети вже набридли, то для різноманітності можна приготувати “М’ясні гнізда”. Це така смакота, ща за вуха не відтягнеш. Крім того, якщо м’ясного фаршу залишилося зовсім небагато, то це блюдо саме для цього випадку. Я чищу 4 картоплини, кілька цибулин і дістаю з холодильника сир і майонез, щоб приготувати цю страву.

фото https://static.1000.menu

Рецептом “гнізд” із фаршу зі мною поділилася свекруха, і я дуже вдячна їй за це. Блюдо готується дуже легко, а виходить дуже смачним і ситним. А найприємніше – цим блюдом ти вбиваєш двох зайців одразу: і час зекономиш, оскільки тобі не потрібно готувати до них окремо гарнір, і порадуєш домашніх незвичайною вечерею.

фото https://receptik.interez.sk

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 500 г фаршу
  • 300 г картоплі
  • 4 яйця
  • 200 г цибулі
  • 50 г майонезу
  • 150 г сиру
  • сіль, перець за смаком

Приготування

Один з елементів начинки “гнізд” – картопля. Саме завдяки їй тобі не знадобиться готувати гарнір до цих незвичайних котлет.

Картоплю треба заздалегідь відварити до напівготовності. Остуди картоплю і натри на крупній тертці, а потім переклади її в зручну мисочку, додай столову ложку майонезу, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішай.

фото https://static.1000.menu

Почисть цибулю і також дрібно поріж, а потім обсмаж на олії до золотистого кольору.

фото http://bm.img.com.ua

Яйця відвари, остуди і дрібно поріж, додай трохи майонезу і перемішай.

Натри сир на дрібній тертці.

Застели деко папером для випічки, а потім змасти невеликою кількістю масла. Виклади фарш у вигляді тонких коржів, товщиною не більше 1 сантиметра. М’ясні коржі старайся робити однакової величини, залишаючи між ними трохи вільного місця.

фото http://eda-offline.com

Зверху на фарш викладай обсмажену цибулю, потім яйце з майонезом. Далі – шар з тертої картоплі. Картоплю можна трохи змастити майонезом.

фото https://i.pinimg.com

Зверху посип кожне “гніздо” тертим сиром. Запікати страву треба в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини.

фото https://storezeptov.ru

Ось і все, “гнізда” з фаршу і картоплі готові. Смачного!

фото http://i1.ytimg.com

Порада редакції:

“Гнізда” з фаршу під сиром – краще рішення для вечері в колі сім’ї. Цю страву зручно подавати для святкового столу, порційно запікаючи.  В одній страві відразу поєднується м’ясо і гарнір.

Спробуй приготувати ці смачні “М’ясні гнізда”, посипавши перед подачею зеленою цибулею. Запевняємо – зі столу вони полетять гарячими. Бо це смакота, від якої не відтягнеш і за вуха: дуже ситна і справжня знахідка для господинь.

Поділися прекрасним рецептом зі своїми друзями в соціальних мережах, вони будуть вдячні тобі за нього.

Поділіться коментарем