“Букет троянд” – салат в 100 разів смачніший за “Олів'є”

29443
Букет троянд - салат в 100 разів смачніший за Олів'є

Багато господинь впевнені, що “Букет троянд” – салат в 100 разів смачніший за “Олів’є”. Здавалося б, як ще можна подати всіма улюблений салат з курячою грудкою і грибами, щоб він зазвучав по-новому? Правильно – скласти з простих продуктів пишний букет, яким не соромно пригостити найважливішого гостя! Закуска настільки проста в приготуванні, але в той же час урочиста, що цілком може виступити в якості коронного блюда, яке запам’ятається гостям надовго.

Салат «Букет троянд» – частий гість на столі господинь, які звикли збирати компліменти від гостей. Наша редакція розповість, як приготувати ефектне частування до святкового столу, щоб воно на раз-два затьмарило олів’є і шубу. Швидше записуй рецепт.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 250 г курячого філе
  • 2 відварені буряки
  • 5 яєць
  • 1 цибулина
  • 200 г твердого сиру
  • 250 г печериць
  • 5 млинців
  • 100 г волоських горіхів
  • 2 зуб. часнику
  • 400 г майонезу
  • сіль, перець за смаком
  • листя салату для декору

Приготування

Відвари яйця і куряче філе. Цибулю наріж півкільцями, обсмаж на вершковому маслі до прозорості, а потім додай нарізані гриби. Обсмажуй до тих пір, поки з грибів не випарується вся волога.

фото http://mtdata.ru

Відварене філе наріж невеликими кубиками. Горіхи подрібни за допомогою ножа або в ступці, змішай з курячим м’ясом. Яйця наріж невеликими шматочками, додай до курки і горіхів, ретельно перемішай.

фото http://mtdata.ru

Сир натри на крупній тертці, додай до решти інгредієнтів. Охолоджені гриби додай туди ж, посоли салат на свій смак і заправ майонезом. Ретельно перемішай. Основа вишуканої страви готова.

фото http://mtdata.ru

Часник і буряк натри на дрібній тертці, заправ майонезом.

фото http://3.bp.blogspot.com

Намаж млинці буряковою начинкою, акуратно зверни в щільні рулети і наріж кільцями шириною 3,5-4 см.

фото http://mtdata.ru

На дно форми  для запікання, що розбирається, уклади нарізані млинцеві рулети начинкою вгору.

фото http://mtdata.ru

Поверх млинців рівномірно розподіли курячий салат, злегка утрамбувавши його. Відправ форму до холодильника на 3-4 години.

фото http://mtdata.ru

Від’єднай охолоджений салат від стінок форми за допомогою ножа, зверху уклади листя салату і переверни форму на тарілку для подачі.

фото http://mtdata.ru

Акуратно прибери стінки форми і зніми дно. У щілини між млинцями уклади трохи салату, імітуючи листя троянд. Ефектна страва готова відправитися на стіл.

фото https://img01.rl0.ru

Приголомшливий салат з млинцями і куркою так схожий на букет червоних троянд, що очей не відірвати. До речі, таким нехитрим способом можна запросто прикрасити і класичний «Оселедець під шубою». І навіть фруктовий салат, тільки ось млинці знадобляться солодкі, а в якості начинки може бути варення або молочний крем.

Приготуй салат “Букет троянд”, що в 100 разів смачніший за “Олів’є”, та здивуй гостей оригінальною подачею. А рецептом оригінального святкового салату з куркою не забудь поділитися з друзями.

Поділіться коментарем