Сік алое вера: лікувальне застосування, рецепти, користь

38054
Сік алое вера: лікувальне застосування, рецепти, користь

Сік алое вера — дуже корисний засіб на кожен день. Який зміцнить імунітет і приведе організм в тонус. Сьогодні розповімо про його лікувальне застосування, рецепти та користь. Алое вера — унікальна рослина. Ії лікувальні властивості з розробкою нових рецептів знаходять відображення навіть в позбавленні від найнесподіваніших захворювань.

фото https://i.ytimg.com

Для волосся, обличчя, тіла, внутрішніх органів — сік алое показаний до застосування. Сік алое вера добувається з м’якуша самої рослини. Яка сьогодні популярна в народній і в традиційній медицині.

Варто зазначити, що сік алое збирається для різних цілей. Від виробництва власного соку з невеликим додаванням спирту до виготовлення препаратів. Така сильна зацікавленість цією рослиною підвищила попит не лише на фармацевтичні препарати. Але і на іншу продукцію, у складі якої є алое.

фото https://i.goldvoice.club

Лікування соком алое вера частенько перевершує усі очікування. А його регулярне використання зовсім може усунути недугу.

Сік алое вера — лікувальне застосування

Сік алое має не лише бактерицидні властивості, він корисний також для загального зміцнення організму. Але крім прискорення процесу регенерації, алое вера рекомендують до застосування під час лікування багатьох захворювань. А саме: кишкові інфекції; шкірні захворювання; панкреатит; кон’юнктивіт; короткозорість; розлад нервової системи; діабет; астма; герпес; атеросклероз; пухлини; бронхіт; грибок; екзема; сердечна слабкість; застуда і багато що інше.

фото https://medicalcenters.ru

Свою ефективність в лікуванні сік алое отримав завдяки наявності в листі корисних речовин. Так, сік алое вера, можна використати як у всередину, так і зовнішньо: ефірні олії; саліцилова кислота; різні мінерали; вітаміни; амінокислота; ферменти й так далі. Такий великий склад компонентів припускає не менше способів прийняття алое.

Для шлунку буде на користь свіжий сік алое. Який покращує обмін речовин і завдяки виведенню токсинів з організму м’яко очищає шлунково-кишковий тракт. За допомогою невеликих примочок з алое можна лікувати гнійні рани й деякі інфекційні захворювання шкіри. Крім того, сік алое вера легко додається в сиропи й мед.

фото https://telegra.ph

Таким чином, спрямованість дії алое багатогранна, а метою використання стають: дезінфекція; видалення з організму токсинів в короткі терміни; поліпшення обмінного процесу; зміцнення імунітету; антибактеріальна дія; нейтралізація шкідливих речовин; поліпшення розумової та фізичної працездатності; очищення крові; терапія раку і далі.

До протипоказань прийняття препаратів з алое вера відносять: індивідуальна непереносність — алергія; період вагітності або грудного вигодовування (рекомендується консультація з лікарем); кровотечі, не пов’язані з менструацією у жінок.

Сік алое вера — користь і рецепти приготування

фото http://annalotan.com.ua

Щоб поліпшити травлення або посилити апетит, а також усунути наслідки виснаження організму після важких захворювань потрібні:

  • сік алое (150 г),
  • мед (250 г)
  • червоне вино (350 г)

Усі компоненти необхідно перемішати й дати настоятися до 5 днів. Далі вживати по столовій ложці настоянки щодня до їди (не менше 3 разів).

Існує рецепт суміші, яку рекомендують давати дітям після перенесення хвороб

Для цього треба в сік алое (півстакана) додати стовчені волоські горіхи (півкіло), мед (300 г) і лимонний сік (3-4 шт.). Перед їдою вживається ця суміш (чайна ложка), але не більше 3-х разів на день.

Лікувальне застосування легеневих захворювань – рецепти

Сік алое (15 г) змішується з вершковим маслом (100 г). В суміш додається гусячий жир, мед (100 г) і гіркий какао-порошок (100 г). Ретельно перемішати й додавати до склянки молока столову ложку суміші. Але не більше 3-х разів на день.

фото https://n1s2.hsmedia.ru

Нежить під час застуди — найпопулярніша причина, по якій згадують про рослину

Для його лікування роблять краплі, які треба приймати близько 8 днів. Сік алое капається в кожну ніздрю по дві-три краплі.

Вилікувати горло можна за допомогою полоскання. Сік алое розводиться з таким же об’ємом води. Після хорошого полоскання рекомендується прийняти 1 чайну ложку соку рослини з підігрітим молоком.

Заспокоїти зубний біль допоможе покладений в порожнину зуба листок алое.

Вилікуватися від герпесу можна також завдяки алое. Сік одного листочка рослини треба наносити на пошкоджене місце упродовж декількох днів. Слід дотримуватися правила про те, що при кожній процедурі треба використати новий лист.

Загоїти ранки або виразки можна за допомогою наступного рецепта мазі:

Сік алое перемішати з медом в рівних пропорціях. І влити столову ложку чистого спирту (у співвідношенні до 1 склянки суміші). Наносити при потребі (важливо переконатися у відсутності персональної непереносності соку).

Для лікування вугрового висипу, прищів, червоності й роздратованості шкіри сучасна естетична медицина пропонує препарати. У складі яких обов’язково є присутнім сік алое вера. Засоби з алое використовуються не лише при лікуванні, але і для профілактики. Регулярне нанесення крему або маски з алое вера приведе до усунення висипань. Запальні процеси значно зменшаться, екзема і псоріаз більше не турбуватимуть.

Сік алое вера — рецепти для волосся

фото https://citydog.by

Алое для волосся робить не менший позитивний ефект, ніж для обличчя. Вилікувати лупу, забути про випадіння волосся й облисіння можливо завдяки соку алое. Сік алое, гель алое вера зроблять волосся густішим і нададуть йому здоровий блиск. Кожну добу втираючи в шкіру голови сік алое, можна поліпшити стан волосся до невпізнання.

Так, треба зробити суміш з соку алое, меду і касторової олії, взятих в рівних пропорціях. Нанести ії на змочене волосся за декілька хвилин до миття і після того добре промити.

Користь алое при гінекологічних проблемах

фотоhttps://i.ytimg.com/vi/P6UJdSwHKDI/maxresdefault.jpg

Ще одним важливим застосуванням алое є використання цієї рослини при жіночих захворюваннях. Внутрішнє лікування соком алое допомагає при ерозії шийки матки. А емульсія з соком алое допомагає вагітним очистити ШКТ.

Таким чином, сік алое вера – це користь в чистому вигляді. Його лікувальне застосування дає можливість позбутися від багатьох болячок. А рецепти народної медицини перевірили їх часом і своїм безцінним досвідом.

Поділіться коментарем