Коли на душі важко і хочеться плакати, читайте ці 3 молитви

15831

Не численні неприємності псують життя людини. Отруює наше життя, лягаючи на душу гнітючою тяжкістю, наше ставлення до існування різних негараздів. Від постійного очікування, що незабаром станеться щось погане, людина переймається набагато сильніше, ніж від неприємності, що відбулася.

Як тривожність на душі пояснюють служителі церкви?

Зіткнувшись із негараздами особисто або почувши про них від близьких, людина відчуває тривогу. Постійно турбуючись і думаючи про потенційні неприємності, вона притягує їх у своє життя. Бог дарував нам наш світ, щоби ми відчували радість. Але людина, піддавшись страхам, замість радіти, вирішила оточити себе скорботними емоціями. У таких ситуаціях молитва є дуже дієвим засобом, що звільняє від страхів та душевної тяжкості. Молитва дає душі легкість і нагадує, що людина створена для радості.

Щоразу, коли на думку спадають важкі думки, постарайтеся думати не про можливі майбутні негаразди, а про Всевишнього, який створив наш світ для нашого щастя. Господь обдарував Землю усіма рослинами та тваринами для радості людини, хоча в щоденній метушні ми часто забуваємо про це. Піднесена Господу молитва повертає наші думки в позитивне річище. Варто лише звернутися до Творця, як невпевненість, занепокоєння та тривога йдуть безвісти.

Які молитви принесуть у душу легкість?

Відчувши тяжкість на душі, насамперед слід звернутися до Христа. Він дбає про кожну людину і не залишить нас без своєї підтримки. Молитва, звернена до Ісуса, повинна йти від відкритої душі. Не обов’язково вдаватися до заучених молитов. Просто усамітніться й розкажіть Господеві про свої тривоги. Якщо висловити тривогу своїми словами не виходить, скористайтеся таким текстом:

«Я є Божим чадом. Всім єством відчуваю Його любов. Душа моя заспокоюється. Бог виразно показує мені всім життям, що Він захищає і береже дитя своє від неприємностей та бід. Нехай страхи мої, невпевненість, тривоги, що переслідують мене, зникають! Амінь!»

Коли слід звертатися з молитвою до Всевишнього?

Одні згадують про Бога, коли потрапляють у тяжкі життєві обставини, інші завжди носять боже слово в душі. Але турбуватися в очікуванні нещастя заздалегідь не треба. Адже лиха приходять до нас, притягнені нашими поганими думками. Тому, щоб позбутися негараздів, слід усунути їхню причину – наші погані помисли. Відчувши занепокоєння й тривожність, відразу прочитайте молитву. Вона заспокоїть, подарує надію та усуне тривожність.

Подарує умиротворення та легкість душі молитва, з якою зверталися до Господа оптинські старці.

Господи! Дай мені з душевним спокоєм зустріти все, що принесе мені день, який настає. Господи! Дай мені цілком віддатись волі твоїй святій. Щогодини цього дня в усьому настав і підтримай мене. Які б я не отримував звістки протягом дня, навчи мене прийняти їх зі спокійною душею та твердим переконанням, що на всі свята воля твоя. У всіх моїх справах і словах керуй моїми думками та почуттями. У всіх непередбачених випадках не дай мені забути, що все послано тобою. Навчи мене прямо і розумно діяти з кожним членом моєї сім’ї, нікого не бентежачи й не засмучуючи. Господи! Дай мені силу перенести втому цього дня та всі події протягом дня. Керуй моєю волею і навчи мене молитися, вірити, сподіватися, терпіти, прощати і любити. Амінь.

Знайти душевний спокій та прибрати з душі тягар допоможе молитовне звернення до Богородиці:

Божа Мати, люба, родима, дай сили ти мені пережити біди мої. Не залиши мене віч-на-віч із сумами моїми, та думками лихими. Направ мене на шлях істинний. Не знаю, як жити мені далі. Не дозволь зламатися мені та з життям розпрощатися. Допоможи, Матінко, прошу тебе. Знітилася моя душенька і немає спокою їй. Наповни сенсом життя моє і любов’ю серце моє. Амінь, Амінь, Амінь.

Поділіться коментарем