Правильні присідання — одна вправа для здоров'я серця

2568
Правильні присідання — одна вправа для здоров'я серця

Людям, які скаржаться на здоров’я, часто на думку не спадає, що якщо робити кожен день правильні присідання, то їхнє особисте самопочуття стане на порядок ліпше. Тому що це одна вправа для здоров’я серця, яка замінить величезну кількість ліків. 

Як відомо усім нам ще здавна — у хворому тілі здорового духа годі й шукати! Бути хворим не лише сумно та боляче — це ще й не вигідно. Не вигідно з точки зору енергетики, адже хвора людина працює не на себе, не на пізнання свого призначення, та й з економічного погляду теж — ліки ж бо недешево вартують! Отакою є справжня реальність.

Ті з нас, для кого тренування та фізичні вправи — пустий звук — подібні до людей, що свідомо вирішили постаріти до 45 років і просувати своє дряхління ще й надалі.

Людина старішає не завдяки рокам, натомість завдяки ногам!

фото malinkablog.ru

Існують великий та малий круги кровообігу, ці односпрямовані потоки циркулюють всередині системи. Направляє по них кров наш мотор, наш насос – серце.

Але фізіологи стверджують, що м’язи ніг виконують функцію так званого “периферичного внутрішньо органного серця”. І от це, якраз, ще й досі лишається маловідомим. Від сили цих м’язів і залежить сила венозного току крові.

У наше століття офісів та комп’ютерів, люди ведуть переважно малорухливий спосіб життя. Ноги, які зобов’язані проходити в день до 20 км, здебільшого стоять собі щодня під столом з перервою на обід. Як результат — кровообіг порушено. Кисень, який повинен був дійти до серця, зупинився десь посередині. Вік ішемічної хвороби серця став занадто молодим.

фото womfit.com

Основною причиною нерозвинених м’язів є нестача силових вправ для ніг. Вони не виконують призначеної їм роботи та поступово атрофуються. Старістю людина “завдячує” ногам, а не рокам!

Регулярні вправи з такою простою назвою, як присідання — врятують людину від раптової госпіталізації.

Правильні присідання — одна вправа для здоров’я серця

фото super.ua

Важливий момент! При виконанні цієї вправи треба слідкувати за правильним диханням. Головне, при виконанні присідання, випрямляючи ноги у початкове положення, треба зробити гучний видих «хаа».

Як допомагає серцю дана вправа

  • Присідання являють собою основну вправу, яка допомагає серцевому м’язу, а в разі хвороби — є ліками для нього.
  • Не тренованим фізично людям в перші дні більш як три серії по 10 присідань робити не рекомендується. Тренування тіла мусять бути систематичними, цілеспрямованими й терплячими. Вам, також, не слід поспішати з підвищенням навантажень та кількістю вправ.
  • Присідання треба виконувати невеличкими серіями: три підходи по 12 присідань, потім п’ять підходів по 12 тощо.

Пропрацювавши годину за комп’ютером — встаньте і зробіть хоча б один підхід. В день у вас вийде не менш, як 5-6 підходів. М’язи на ногах перестануть бути в’ялими, кров краще циркулюватиме вашим тілом, серце скаже вам велике “дякую”, а загроза ішемічної хвороби відсунеться на невизначений термін.

Правильні присідання можуть замінити біг, велосипед, плавання, ходьбу. Це всього лише одна вправа для здоров’я серця — існують ще багато інших. Але почніть регулярно робити хоча б це і ваше самопочуття значно покращиться.

Увага, ця стаття несе інформаційний характер. Правильне навантаження для вас повинен розрахувати лікар. З огляду на особистий статок здоров’я.

Поділіться коментарем