Насіння льону – тисяча причин для здоров'я жінки

5514
Насіння льону - тисяча причин для здоров'я жінки

Наші бабусі у давнину завжди використовували таку просту й доступну річ, як насіння льону. Вони робили за допомогою нього багато корисних для здоров’я жінки речей. Аптеки, дистриб’ютори і численні гуру пропонують величезну кількість унікальних препаратів, створених ніби-то для поліпшення жіночого здоров’я. Чи варто говорити, що ціна на ці препарати часто буває “казковою”, натомість ефект від вживання не завжди той, що нам обіцяють. 

Насіння льону незаслужено забули. Його заступили такі екзотичні суперфуди, як ягоди Годжа, Чіа, спіруліна. А між іншим, в нашому вітчизняному насінні набагато більше корисних речовин, ніж в імпортної спіруліни.

фото cosmo.com.ua

Головний козир насіння льону – це наявність в ньому ненасичених жирних кислот омега-3, яких рази в два більше, аніж в риб’ячому жирі. Плюс фітогормони, які здатні протистояти раку молочної залози.

Насіння льону – тисяча причин для здоров’я жінки

  • Насіння льону може виводити токсини з організму, знижувати концентрацію холестерину.
  • Дуже корисно пити холодну настоянку насіння льону, яка добре впливає на печінку, виводить токсини, має легкий послаблюючий ефект. Прекрасно допомагає при захворюваннях шлунка.

Робиться дуже просто. Одна столова ложка насіння заливається прохолодною кип’яченою водою і настоюється кілька годин. Залиште її на ніч – на ранок вона готова. Пити рекомендується протягом дня по кілька ложок.

фото ytimg.com
  • При гастриті добре допомагає гаряча настоянка. Вона обволікає слизову оболонку шлунка, знімає біль і запалення. Готують так само як і попередню настоянку, тільки ложку насіння заливають окропом. Настоювати кілька годин, пити протягом дня за півгодини до їди.
  • Якщо ложку насіння залити зовсім невеликою кількістю окропу і дати настоятися протягом ночі – то отриманою рідиною добре протирати обличчя. Ця настоянка володіє прекрасним косметичним ефектом – живить і підтягує шкіру.
  • Якщо у вас сильний кашель – потрібно перемолоти 100 грам насіння льону на кавомолці, перемішати з такою ж кількістю меду і приймати по чайній ложці щогодини.
фото okidoker.com
  • Можна використовувати насіння для схуднення – так як в них великий вміст корисної клітковини. Варто додавати насіння в салати та інші страви – ваш організм скаже “спасибі” за таку корисну добавку.
  • Кисіль з насіння корисний для нормалізації цукру в крові. Щоб його приготувати потрібно 2 столові ложки насіння залити 3 склянками води. Потім довести до кипіння і варити близько 10 хвилин на повільному вогні. Після цього зняти та остудити. Для смаку можна додати меду й лимонного соку. Приймати по півсклянки до їди протягом двох тижнів.

Як бачимо, насіння льону дуже корисне для здоров’я жінки. Єдине зауваження – потрібно вміти правильно його вживати.

Увага. Ця стаття несе інформаційний характер. Перед використанням даних рад, обговоріть їх зі своїм лікарем.

Поділіться коментарем