Цілющі відвари для тих, хто встиг застудитися — корисно і смачно

923
Цілющі відвари для тих, хто встиг застудитися — корисно і смачно

Лікувати грип і простуду можна корисно і смачно. Якщо знати чудодійні народні засоби. Пропонуємо цілющі відвари для тих, хто встиг застудитися. У холодну пору року нас всюди переслідують віруси. А швидко позбутися від нежитю практично неможливо. В аптеках повно різних засобів, які обіцяють полегшити дихання, але їхня дія короткочасна і має свої наслідки.

фото mediasole.ru

Постійні хвороби послаблюють наш організм і робить його ще більш вразливим. А лікування антибіотиками і іншими препаратами залишає істотний слід на нашій травній системі. Як же захистити себе? Всього лише потрібно зміцнити імунну систему. І допоможе в цьому унікальний трав’яний відвар.

Чай для імунітету

фото ukr.media

Найкраще для підвищення опірності організму підійде чай з горобини з додаванням різних лікарських трав. Ці плоди володіють колосальними антимікробними властивостями. Вони — джерело аскорбінової кислоти. Завдяки цьому горобина відмінно справляється із застудою і хворобами дихальних шляхів.

Зміцнення організму

фото botanichka.ru

Візьміть жменю горобини (підійде будь-яка), помийте і видаліть зіпсовані ягоди. Подрібніть листя мати-й-мачухи і оману шорсткого. Змішайте з горобиною і залийте окропом. Проваріть 5-7 хвилин, зніміть із вогню і накрийте кришкою. Відвар повинен настоятися протягом 1-1,5 години, після чого процідіть його і додайте гранатовий сік.

Вітамінний чай

фото golos.ua

Змішайте в рівних пропорціях плоди горобини і шипшини. Залийте окропом з розрахунку 2 склянки води на 1 ст. л суміші. Кип’ятіть 10 хвилин, накрийте кришкою і залиште на добу. Додайте цукор за смаком і приймайте по чверті склянки 2-3 рази на день. Це дуже смачно та корисно.

Лікування простуди

фото 1000listnik.ru

Швидко відновити голос під час застуди та перемогти хворобу допоможе настій з 20 г плодів горобини і 1-2 ст. л подрібненої трави Шандра. Залийте суміш 2 склянками окропу, накрийте кришкою і настоюйте 2 години. Приймайте по 2 ст. л 7-8 разів на день.

Також при простудних захворюваннях можна приймати відвар з глоду, квітів і плодів горобини. Змішайте інгредієнти в рівних пропорціях. Залийте 2 ст. л суміші 1 склянкою води і кип’ятіть 10 хвилин. Остудіть і процідіть. Приймайте по 1 ст. л 3-4 рази на день.

Не менш ефективною буде настоянка. Для цього заливається 10 г суміші 100 мл горілки і витримують 21 день в темному місці. Після чого процідіть і добре відіжміть. Приймайте по 20 крапель 3 рази в день.

А ще з плодів глоду та горобини виходить дуже корисний чай. Залийте 3 ст. л суміші 3 склянками води і кип’ятіть 10 хвилин. Укутайте на 2 години і потім пийте, як чай 3 рази в день.

Відвар з горобини — найкращий вихід, якщо встиг застудитися. Це абсолютно безпечний і доступний засіб, який можна давати навіть малюкам. Проте, перед застосуванням, варто проконсультуватися з лікарем.

фото narodna-pravda.ua

Включіть у свій раціон варення з чорноплідної горобини, воно теж допоможе підвищити імунітет. І незабаром забудете про нежить і кашлі. А також використовуйте цілющі відвари для тих, хто встиг застудитися. Так лікуватися дуже корисно і смачно до того ж. Будьте здорові!

Поділіться коментарем