Звичайний гліцерин — п’ять кроків до оновлення шкіри

14047
Звичайний гліцерин — п’ять кроків до оновлення шкіри

Мабуть ви не здогадуєтесь, що в основі багатьох косметичних засобів лежить звичайний гліцерин. Використовуючи цей чарівний інгрідієнт, ви можете зробити п’ять кроків до оновлення шкіри. Вгадайте, що це густа прозора рідина, що видобувається біологічним та хімічним шляхом, яка застосовується у косметиці, харчовій галузі та медицині? Її виробляють навіть клітини епідермісу людського тіла.

А ще із неї роблять динаміт. Вгадали? Так, це гліцерин. Сьогодні ми розглянемо позитивні, просто таки цілющі властивості гліцерину щодо захисту людської шкіри. Недарма ж гліцерин входить до складу чи не кожного косметичного засобу, лосьйон це, шампунь або мило.

Для шкіри гліцерин є одним з найкращих зволожувальних засобів, а надто — взимку. Він слугує важливим компонентом вологозберігаючої системи епідермісу.

фото bagiraclub.ru

З віком шкіра вже не може утримувати в собі вологу як раніше, тому тьмянішає і грубшає. Гліцерин заповнює тріщинки сухої шкіри, насичує її вологою та розгладжує. Ліквідує подразнення та почервоніння, робить шкіру більш гладенькою.

Звичайно ж важливо, аби гліцерин був високого ступеня очищення і в кінцевому продукті не було шкідливих домішок. Варто згадати й антисептичні властивості гліцерину. Зберігаючи цілісність зовнішнього шару шкіри, гліцерин рятує її від різноманітних мікробів.

  • Бруд та пил з поверхні шкіри теж зручно очищувати саме за допомогою гліцерину.
  • Він, між іншим, є чудовим засобом, що підживлює та доглядає за чутливою шкірою, та ще й видаляє пігментні плями.

Холодний вітер, дощ та мороз шкірі вашого обличчя відтепер не страшні. Ось ми зараз дамо вам п’ять рецептів чудодійних масок — і все минеться. Що може бути прекраснішим за зміни, що сталися з обличчям, які бачиш, змиваючи з нього маску, що приготувала сама!

Маска медова

фото blogspot.com

Добре змішайте по одній чайній ложці меду та гліцерину. Нанесіть на п’ятнадцять-двадцять хвилин на шию та обличчя. Змийте. В результаті матимете пишно блискучу добре зволожену шкіру.

Маска яєчно-лимонна

Один яєчний білок та одну чайну ложечку гліцерину слід перемішати у маленькій чашці. Туди ж додаємо чотири ложки лимонного соку. Усе старанно перемішуємо. Маску нанести на обличчя. Змити за десять-п’ятнадцять хвилин. Ця маска є найефективнішою, вона зволожує шкіру та освітлює її.

Маска бананова

Візьмемо три ложки банану, розім’ятого в пюре та одну ложку гліцерину. Суміш перемішуємо до однорідності. Наносимо на обличчя на двадцять п’ять хвилин. За цей час мінерали, що їх містять у собі банани, збагатять вашу шкіру поживними речовинами.

Маска з глиною

фото irecommend.ru

У невеличкій мисці змішайте дві ложки гліцерину з однією ложкою блакитної глини до консистенції зубної пасти. Нанесіть на обличчя й шию та змийте за п’ятнадцять хвилин. Така маска є найбільш омолоджоючою, вона знімає втому та надає обличчю здорового рум’янцю.

Маска лимонна

Дана маска використовується у якості скрабу, тому для чуттєвої вразливої шкіри вона, на жаль не годиться. Для неї вам знадобляться одна столова ложка лимонного соку, одна столова ложка цукру та пів чайної ложки гліцерину. Лимонний сік у чашці перемішайте з цукром та гліцерином. Масажними рухами нанесіть маску на шкіру. Процедура триватиме п’ятнадцять хвилин, після чого змийте маску водою. Ця маска дозволяє позбавитися засмаги, лимон чудово освітлює шкіру, а гліцерин зволожує її. Наносити раз на тиждень, поки не досягнете результату.

фото lady-rf.ru

Будемо раді, якщо наші поради стануть вам у пригоді. Вам допоможе звичайний гліцерин. Зробіть п’ять кроків до оновлення шкіри!

Поділіться коментарем