Чому не можна носити одяг з дірками

3854

Фахівці фен-шуй кажуть, що дірка на одязі — до зубожіння та втрати життєвої енергії. Наші предки ретельно стежили за цілісністю свого одягу, тому що боялися притягнути невдачу у своє життя. Але сьогодні мода йде всупереч з традиціями.

фото i.pinimg.com

Вчення Давнього Сходу, відоме під назвою фен-шуй, допомагає не тільки правильно розставляти меблі у будинку. Його постулати стосуються й одягу. Фахівці з фен-шую стверджують, що вдало підібраний одяг може принести успіх у справах, покращити фінансовий стан та зробити щасливим.

Однак, рвані речі, за фен-шуєм, навпаки, здатні заподіяти шкоду. Одна з самих нерозумних дій, яку будь-яка людина може зробити — це носити рваний одяг. Якщо ви одягли джинси з рваними колінами, то вас ймовірно добре приймуть в молодіжному середовищі.

фото r.mt.ru

Однак, старомодний китаєць, напевно, насупиться, побачивши вас у такому вигляді. Чому? Мабуть, тому, що це приносить величезну невдачу. Будете одягатися, як неохайний жебрак — і незабаром перетворитися на такого! Якщо одягатися подібним чином, можна привернути до себе бідність та серйозні неприємності. За фен-шуєм, необхідно позбутися від рвання та змінити своє ставлення до одягу в цілому.

У Київській Русі з давніх пір існувало повір’я – якщо у речі з’являється дірка, то у її господаря будуть проблеми зі здоров’ям. Вважалося, що дірявий одяг негативно впливає на матеріальний добробут та здоров’я.

Недарма лахміття завжди було ознакою бідності. У новому та цілому одязі ходили найбільш забезпечені люди, а бідні невдахи носили рване ганчір’я з чужого плеча. Успіх, везіння, привабливість йдуть геть від людини крізь дірки в одязі. Добробут не любить тріщин, розломів, відколів та рвання.

Деякі відчайдушні модники носять рвані джинси, футболки, сумки та взуття, зовсім не побоюючись, що їх спіткає нещастя. А ось і даремно. Оскільки з давніх часів люди асоціюють рваний одяг з убогістю. Наша підсвідомість видає тільки негативну реакцію на дірки, якими б модними вони не були. Генетична пам’ять, через мозок програмує нас на проблеми.

Іншими словами, якщо одягати дірявий одяг, то є ризик притягнути до себе невдачу. А тому, бережіть себе – ніяка мода цього не варта.


Літературний переклад – Ірина Подгурська

Джерело

Поділіться коментарем