2 нових дієвих способу відіпрати білі шкарпетки до білизни, щоб вони стали білосніжними

78534

Сьогодні хочу з вами поділитися двома способами, які мені допомагають відіпрати білі шкарпетки і повернути їм первозданний вигляд. Думаю, це питання хвилює багатьох. Адже, якісні шкарпетки коштують недешево, а білі відпираються погано навіть в пральній машинці. Скоріше вона робить їх сірими. 

А якщо у вас є діти, то тут це питання перетворюється на проблему. Я довгий час шукала ефективний спосіб, який допоможе відіпрати білі шкарпетки моїх синів. І нарешті знайшла – навіть 2!

фото jemchyjinka.ru

Спосіб № 1

В першу чергу поставте на плиту три літри води і закип’ятіть її. Перелийте воду в таз і додайте дві ст. л. 3% перекису водню і одну ст. л. 10% аміаку (нашатирного спирту).

В цей розчин опустіть шкарпетки і залиште їх на 6-7 годин, можна на ніч. Якщо випадок важкий і ще залишилися плями, то зробіть ще один такий розчин. Прокип’ятіть в ньому шкарпетки 20 хвилин.

фото jemchyjinka.ru

Спосіб №2

Для цього способу я збираю обмилки, які у мене залишаються. Тру їх за допомогою терці з дрібними отворами і готую розчин. Крім мила, ще додаю одну ст. л. 3% перекису і гель для миття посуду.

У такому розчині потрібно прокип’ятити шкарпетки протягом 20 хвилин. Вода відразу ж потемніє від бруду. Дайте охолонути воді, витягніть шкарпетки і прополощіть їх. Ви побачите, що шкарпетки стали знову білосніжними.

фото domashniy.net

Звісно, шкарпетки не стануть знову новими, але виглядати будуть на мільйон.


Джерело

Літературний переклад – Маруся Фріман

Поділіться коментарем