Цей хлопець помер щасливим у 2014 році та залишив нам дивовижну спадщину – це, дійсно, надихає

12245

Хоча хвороба Прогерія стала основною перешкодою для багатьох бажань та прагнень Сема Бернса, він завжди говорив, що живе дуже щасливим життям.

Щастя – це не те, що трапляється з нами просто так, його дійсно потрібно досягти. Часто, щастя буквально в межах досяжності – потрібно тільки протягнути до нього руку.

фото wikimedia.org

Навіть у бурхливі і неприємні періоди життя у нас є можливість щось змінити. Просто додайте хоч одну добру мить і вона допоможе вам все пережити.

Якщо ви шукаєте щось, що надихне і спонукає вас внести зміни у своє життя, вам слід дізнатися дивовижну історію цього хлопця. 

фото naked-science.ru

Інтерв’ю з ним було знято у 2013 році. А у 2014, він помер від ускладнень, викликаних його рідкісним захворюванням. Прогерія – генетична хвороба, що викликає дуже швидке старіння організму.

Бернс почав свою промову з опису своєї хвороби

фото wikimedia.org

Це досить рідкісне захворювання. Симптоми включають втрату еластичності шкіри, нездатність набрати достатньої ваги, уповільнений ріст і серцево-судинні захворювання.

Говорячи про щасливе життя, він поділився трьома правилами досягнення справжнього щастя

фото euronews.com

Треба змиритися з тим, чого ви не можете досягти, як би ви не старалися. Тому що у вас і без цього є все, щоб бути щасливими.

Бернс завжди знав, що через хворобу йому не вистачало багатьох радостей життя. Наприклад, він не міг подорожувати на великі відстані, не вмів бігати, а американські гірки були йому повністю заборонені.

“Але я вирішив зосередитися на тому, що я можу робити і що може бути цікаво мені. Наприклад: прогулянки, написання музики, читанні коміксів або перегляд матчів однієї з моїх улюблених спортивних команд Бостона”.

фото i.ytimg.com

Навіть коли справа доходить до речей, які здаються дійсно неможливими, зазвичай є спосіб їх реалізувати. Якщо, звичайно, ви готові змиритися з певними незручностями або докласти для цього додаткові зусилля.

Наприклад, до того, як Бернс надійшов у старшу школу, він мріяв стати барабанщиком шкільного маршового оркестру. Він вирішив, що це має статися, незважаючи ні на що. Проблема, однак, полягала в тому, що ремені і барабан разом важили близько 40 фунтів… А сам Бернс – не більше 50.

Але це його не зупинило. Разом зі своєю сім’єю Бернс знайшов фахівця, який допоміг створити ремені для барабанів, які були б легше і простіше у використанні. І вони це зробили!

Я наближаю до себе людей, з якими хочу бути поруч

фото bm.img.com.ua

“У мене завжди є бажання, я завжди прагну до того, що може зробити моє життя цікавіше і щасливіше”, – сказав Бернс.

Навіть нездатність озиратися назад, допомогла хлопцю пережити багато труднощів. “Це навіть допомогло мені весь час дивитися тільки вперед і в прямому і в переносному сенсі”, – сказав він.

“Я з усіх сил намагаюся не витрачати час і енергію на жалість до себе. Тому що роблячи так, я потраплю у порочне коло, в якому немає місця для щастя”.

фото http://bm.img.com.ua/

Щоб проілюструвати цей момент, Бернс згадав, як одного разу він застудився

“У мене був гострий бронхіт. Я був госпіталізований на кілька днів, і я був відірваний від всіх аспектів мого життя. Це фактично зробило мене тим, хто я є”.

Але Бернс знав, що рано чи пізно він одужає. І знання, що одного разу цей день настане, допомагало йому рухатися вперед.

фото salat.zahav.ru

“Іноді мені доводилося проявляти сміливість, але це не завжди легко”, – згадував він. – Іноді я здавався. Іноді у мене бували дуже погані дні. Але з часом я зрозумів, що мужність не може бути легкою. І це – мій стимул до руху вперед”.


Джерело

Літературний переклад – Маруся Фріман

Поділіться коментарем