Схудніть та відчуйте себе краще: цукровий детокс всього за 3 дні

231

Вуглеводи та жири — не єдині винуватці, які викликають сплеск вашої ваги. Так само винен цукор, який ви споживаєте щодня.

Хоча помірне споживання цукру не становить ризику для здоров’я, середня людина споживає велику кількість цукру – можливо, навіть не підозрюючи про це.

Популярність продуктів з додаванням цукру, таких як газовані напої, сухі сніданки, пакетовані напої, заправки для салатів, ароматизовані йогурти та цукерки, значною мірою сприяє надлишку цукру в організмі.

Ще одним джерелом цукру є прості вуглеводи. Такі продукти, як мед, чисті фруктові соки, родзинки, манго та банани, багаті простими вуглеводами.

Зазвичай ми вважаємо їх здоровими, але організм швидко використовує прості вуглеводи для отримання енергії, викликаючи сплеск цукру в крові, що може мати негативні наслідки для здоров’я.

Надмірне споживання цукру також ускладнює надходження поживних речовин в організм.

Симптоми передозування цукром можуть включати напади гіперактивності та, як наслідок, втоми (оскільки запас цукру зривається), дріжджові інфекції, депресію, головні болі, застуду або проблеми з пазухами, психічну дезорієнтацію та сонливість.

Хронічне перевантаження цукром також може підвищити ризик діабету та серцево-судинних захворювань і спричиняти прогресування раку, особливо раку молочної залози.

Споживання цукру та збільшення ваги

Коли ви споживаєте велику кількість цукру, ваш організм перетворює стільки, скільки йому потрібно, в енергію, а решту відкладає у вигляді жиру.

Крім того, доданий цукор не метаболізується, як натуральний цукор. Замість цього він потрапляє в кишківник і змінює поведінку кишкових бактерій, що, своєю чергою, підвищує рівень цукру в крові. Цей цукор також перетворюється на жир.

Коли ви страждаєте від цукру, ваше тіло перевантажується, перетворюючи небажаний цукор в жир.

Згодом цей жир починає з’являтися на вашій талії, стегнах, боках і обличчі.

Пропустити поступовість, повністю відмовитись від цукру

Практично неможливо позбутися залежності від цукру, якщо ви не відмовитеся від холодної індички. Намагаючись виключити цукор з їжі, багато людей відчувають класичні симптоми скасування будь-якої залежності: смуток, головні болі, нудота, втома і тяга.

При цукровій залежності це зазвичай відбувається після перетравлення їжі. Ви відчуваєте потяг до цукру, і ваше тіло повідомляє вашому мозку, що він знову голодний. Що б у такому випадку вчинила людина, яка страждає через цукор? Звісно, потягнулася б до чогось солодкого!

Поки ви вгамовуєте свій «голод», з’їдаючи це печиво, печаль, головні болі та нудота зникають, і вам миттєво стає легше.

Щоб розірвати цей цикл, необхідно повністю утриматися від цукру. Практика помірності — це лише психологічний вихід, який навряд чи спрацює.

Якщо ви зможете впоратися з дискомфортом від скасування протягом кількох днів, ви будете на шляху до того, щоб позбутися залежності та покращити своє здоров’я.

3-денна цукрова детокс-дієта

День 1

  • Сніданок: 1 склянка вівсянки з ягодами та насінням або мигдалем — АБО — 3 яйця
  • Ранковий перекус: невелика миска горіхів
  • Обід: куряча грудка (пашот) з мискою злегка вареного гарбуза, моркви, буряка, пастернаку, ріпи, квасолі та мигдалю
  • Вечеря: смажена риба з мискою зеленої квасолі — АБО — лосось зі смаженими броколі та грибами (якщо ви дуже голодні, насолоджуйтесь обома цими стравами)

День 2

  • Сніданок: 1 склянка нарізаного сталевого вівса з ягодами та насінням або мигдалем — АБО — 3 яйця зі шпинатом (смажені)
  • Ранковий перекус: невелика миска горіхів
  • Обід: кабачки на грилі з червоним і жовтим перцем і заправкою з лимона, оцту і чебрецю — АБО — салат з тертої зеленої та червоної капусти, поміщений нашаткованою морквою, посипаний заправкою з оливкової олії, лимонного соку і солі, прикрашений петрушкою
  • Вечеря: зелені овочі на пару на ваш вибір з овочевою запіканкою та супом з квасолі — АБО — запечена тріска зі смаженим бок-чой і смаженою брюссельською капустою та ріпою

детокс напій

День 3

  • Сніданок: 1 склянка нарізаного сталевого вівса з ягодами та насінням або мигдалем — АБО — омлет з 3 яєць з креветками та смаженою капустою, салатом з редьки та волоських горіхів
  • Ранковий перекус: невелика миска горіхів
  • Обід: смажені курячі стегенця з розмарином, шавлією та лимоном — АБО — запечена в духовці курка з цибулею, чорними оливками та чебрецем
  • Вечеря: головки грибів з бульйоном з часнику, цибулі, моркви, селери, чебрецю і лаврового листа- АБО- паста пенне (з коричневого рису) з м’ясним соусом з грибів, базиліка та томатів

Цукрові детокс-напої

Виключення солодких напоїв зі свого раціону — це надійний спосіб подолати залежність.

Заміна солодких фруктових соків детокс-водою та корисними гарячими сумішами посилить ваші зусилля з детоксикації та не позбавить вас споживання напоїв.

  • Детоксикаційна вода: наріжте або подрібніть один із цих фруктів — грейпфрути, чорницю, полуницю чи апельсини — а також трохи свіжого розмарину чи м’яти та додайте їх у банку середнього розміру з фільтрованою водою. Зберігайте і пийте щодня.
  • Чай: пийте несолодкий трав’яний або зелений чай 3 рази на день.
  • Кава: випивайте не більше 1 чашки несолодкої чорної кави щодня.

Що потрібно пам’ятати:

  • Тримайтеся подалі від таких продуктів, як мед, нектар агави, кленовий сироп і всіх видів штучних підсолоджувачів, щоб уникнути переїдання. Якщо ви піддаєтеся впливу навіть невеликої кількості цукру, вам захочеться все більше і більше.
  • Боріться з тягою. Це буде виклик, тому пристібайтеся!
  • Замініть швидкі вуглеводні продукти, такі як білий хліб і фруктові соки, на продукти з повільними вуглеводами, як-от цілозернові. Вони регулюють викид цукру в кров, запобігаючи перевантаженню цукром і, як наслідок, тязі.
  • Завжди готуйте на оливковій олії першого віджиму.
  • Споживайте 56 г горіхів і насіння щодня. Обов’язково включайте насіння льону та волоські горіхи.
  • Щодня їжте 1 велику миску варених зелених овочів. Ви повинні підтримувати поживні речовини та мікроелементи, які надходять, коли боретеся із залежністю.
  • Намагайтеся щодня споживати велику порцію зеленого салату і вибирайте корисну заправку.
  • Їжте принаймні ½ склянки квасолі, включаючи нут і сочевицю, щодня. Мало хто знає, що включення квасолі в їжу, як відомо, зменшує тягу до цукру до наступного прийому їжі.
  • Пийте багато води. Це завжди добре для вас!

Шлях вперед

Після того, як ви успішно завершите цей триденний план детоксикації, ви значно зменшите свою залежність від цукру.

Ваша депресія, втома і головні болі почнуть зникати, і ви зрозумієте, що можете вижити без щоденного вживання цукру!

Наступним кроком є розмова зі своїм дієтологом або лікарем, щоб визначити більш тривалий план дієти, щоб уникнути цукрової залежності, поступово включаючи здоровіші форми цукру (наприклад, фрукти, сухофрукти та різноманітні десерти з низьким вмістом цукру) у щоденний раціон.

Поділіться коментарем