10 самих казкових і чарівних птахів у світі – фото

1912
10 самих казкових і чарівних птахів у світі - фото

Представляємо вашій увазі самих казкових і чарівних птахів світу. Хоча, на нашу думку, тисячі птахів варті вашої уваги, ми відібрали 10 представників пернатих, які порадують ваше око. Отож, дивіться – найкрасивіші птахи Землі.

Лорієві попугайчики

Ці красиві маленькі пташки мають яскраве забарвлення. Дивлячись на лорієвих папуг, складається враження, що перед тобою веселка. Куди варто поїхати в подорож, щоб побачити цих папужок? Все просто: в Австралію, Нову Гвінею, Індонезію або на Філіппіни.

Про цей красивий вид папуг ходять цікаві чутки: “Що весна, – час їх падіння, і вони змушують людей носити їх до ветлікарні”.

Американська пустельга

Напевно, всім може здатися це дуже незвичним, що ця пташка вважається найменшим хижаком. Відправляйтеся в довгу подорож, починаючи з Канади (північ) до Фолклендських о-в (південь) і ви неодмінно її зустрінете.

Атлантичні тупики

Тупики такі довірливі, що це і стало причиною їх назви. До їхнього раціону входить дрібна рибка. Ще вони віддають перевагу морським безхребетним. Гнізда створюють на обривах, біля морських берегів (північна Атлантика). З вини людей їх популяція сильно скоротилася.

Вінценосні журавлі

Цих журавлів визнали дуже романтичними птахами. Щоб їх побачити, доведеться відправитися в Африку (Захід і Схід). Під час шлюбного періоду, можна помилуватися красивими танцями пари.

Перебігаючи і підстрибуючи, журавлі ляскають крилами і хитають головою на довгій шиї. Ще вони підкидають трав’яні пучки, привертаючи увагу предмета їхнього кохання. Завдяки красивому вигляду і ніжним шлюбним іграм, ці журавлі визнані одними з найкрасивіших видів птахів.

Червоний кардинал

Ця приголомшлива птаха живе в Сполучених Штатах (східна частина). Її домом ще можна назвати Канаду і Мексику (ви зустрінете її у південно-східній частині). Самця легко визначити: він забарвлений в яскраво-малиновий колір і має чорну “масочку”  біля очей і дзьоба.

Забарвлення самочки більш скромне: її одразу можна впізнати за сіро-коричневим відтінком і менш вираженою “маскою”. Її крила, грудку і чубчик прикрашають червоні пір’їнки.

Зимородки

У зимородка короткі лапки, тому вони більше користуються крилами. Коли дивишся на нього на відстані витягнутої руки, його забарвлення виглядає тускло.

Під час гри світла, пір’ячко переливається яскравим кольором. Зимородки цінують самотність, їх не часто можна зустріти. Голосок схожий на писк: “тіііп, тіііп, тіііп”.

Червоний ара

Справжній король серед всіх папуг. У нього яскравий, гордий вигляд і складна доля. Гарне оперення і м’ясо стало причиною полювання на цього птаха індіанськими племенами. Пір’ячко ставало прикрасою та застосовувалося для виготовленні стріл.

Качка-мандаринка

Вона з сімейства качиних. Її політ швидкий і маневрений. Злітає мандаринка легко і нерідко прямо вгору. Вона часто сидить на деревах, може облюбувати і прибережні скелі.

Про цей  нечисленний вид чимало написано в Червоній Книзі: полювання на качку такого незвичайного забарвлення категорично заборонено. Цю красуню розводять в заповідниках.

Райські танагри

Куди полетіти, щоб зустріти танагру? Все просто: у Східну Колумбію, Болівію, Бразилію, до Французької Гвіани і Гаяни.

У неї досить нестандартний вигляд. Тільки уявіть собі її салатову голову, блакитну грудку (яку не відрізнити від бороди). Вона відразу привертає увагу фіолетовим підборіддям. Ця чарівна птиця нікого не залишає байдужим!

Павичі

Саме цей представник пернатих дозволив людям приручити і одомашнити себе. Звичайно ж, чоловічу особину ви впізнаєте по верхньому пір’ю, що “співає”. Воно сильно розвинене, тому ми частенько приймаємо його за хвіст павича.

У країнах Сходу, цей розкішний птах має особливе визнання. На Заході до павичів також відносяться трепетно. Індійська міфологія говорить: “Під час прекрасного танцю Крішни і Радхі (двох образів Вишну), ними милуються павичі”.

Не будемо говорити, що ми влаштували цілий конкурс краси, щоб відібрати 10 самих казкових і чарівних птахів у світі, але намагалися представити вашій увазі найбільш достойні, красиві і цікаві види пернатих. Вони унікальні по-своєму: у когось надзвичайно красиве пір’я, у когось голос, у когось розмір. І саме цим вони притягують нашу увагу та погляд. Отож, отримуйте естетичну насолоду від перегляду цих світлин.

Поділіться коментарем