Вибрати рибу з ікрою просто — є перевірений спосіб

1274
Вибрати рибу з ікрою просто — є перевірений спосіб

Вибрати рибу з ікрою дуже просто. Для цього є перевірений спосіб, яким ми ділимося з вами. Скажіть, непогано було б купити червону рибку, а в ній ще й ікра, як бонус. Тому не варто стояти годинами біля прилавка, гадаючи, яка ж рибина буде з ікрою, це можна визначити на око, якщо знати певні секрети. Для початку треба зрозуміти, яка з рибин є самкою. Та й буде з ікрою.

фото https://irecommend.ru

5 способів, як визначити, чи риба з ікрою

Розмір риби. Мовляв, як ще вибрати рибу з ікрою? Все дуже логічно, але ось одна заковика: це не означає, що з двох особин, які ви бачите в холодильнику магазину, велика — обов’язково самець.

фото https://cs7.pikabu.ru

Плавці. Розглядаючи плавники можна спробувати дізнатися, хто з особин самка, а хто самець (у самця вони ширші). Так думають багато. Знову ж це не завжди спрацьовує: плавники можуть бути абсолютно однаковими, навіть якщо риба свіжа.

фото https://s00.yaplakal.com

Горб на спині. Якщо він є, то це точно самець. Виняток із правила — горбуша. В даному випадку навіть самочка має невеликий, а в окремих випадках навіть дуже пристойний горб. Тобто тут ваші шанси 50 на 50.

фото https://www.posadfm.ru

Можна просто подивитися на черевце. Округла форма так і говорить про наявність ікри. Але цей спосіб вважається допоміжним і працює лише в тих випадках, якщо ви точно знаєте, що у вас в руках самка.

фото https://cs11.pikabu.ru

Голова (рот). А ось цьому способу варто приділити особливу увагу. Прямий і рівний рот характерний для самки, кривий і з горбинкою на верхній губі — для самця. Ознаки самця виявляються дуже яскраво незадовго до нересту.

фото https://cs11.pikabu.ru

Отже, вибрати рибу з ікрою просто — візьміть дві рибини в руки. Порівняйте форму голови, розміри, щільність черева, форму губ. Якщо ви купуєте горбушу, червоний або рожевий отвір на череві — явна ознака ікри всередині. Цей перевірений спосіб допоможе вам зрозуміти, в якій тушці “бонус”. Удачі!

Поділіться коментарем